Het gedrag van uw klanten verandert. En uw marketingstragie ?

Onderzoek naar en modellering van consumentengedrag

Het gedrag van uw klanten verandert. En uw marketingstragie ?

Technologie heeft het gedrag van de consument radicaal veranderd. Deze gedragsrevolutie manifesteerde zich voor het eerst bij de aankopen. Klanten, zowel in B2B als B2C, zijn beter geïnformeerd, vergelijken en denken na over hun keuzes. Maar ook buiten het aankoopproces is er een blijvende gedragsverandering. Om maar één voorbeeld te geven: het televisiescherm is een accessoire geworden dat een aanvulling is op de tablet en smartphone.

Wat zijn de uitdagingen voor bedrijven?

Deze gedragsveranderingen vormen zowel een bedreiging als een kans. De meest strakke ondernemingen kunnen zich misschien niet aanpassen aan dit veranderende gedrag en beantwoorden niet langer aan de behoeften van hun klanten. Het gevolg is dat het klantenbestand afneemt, wat leidt tot een snelle daling van de rendabiliteit en de structuur van de onderneming zelf in gevaar brengt. Het is daarom van cruciaal belang dat u volledig op de hoogte bent van de opkomende consumentengedragingen en markttrends en deze benut om uw marketingstrategie en -positionering te vernieuwen. Wij helpen u om uw marketingstrategie te heroverwegen in het licht van deze ontwikkelingen.

Laten we samen nadenken over de kansen die we kunnen benutten

Tips en trucs om het gedrag van uw klanten beter te begrijpen

U heeft geen science fiction-instrumenten of elektroden nodig om het gedrag van uw klanten beter te begrijpen. Van de technieken die we gebruiken, geven we u hier twee zeer eenvoudige hulpmiddelen die u kunt gebruiken. Beide zijn gebaseerd op marktonderzoekstechnieken die we regelmatig gebruiken bij onze opdrachten.

Observaties

Deze techniek is bijzonder geschikt voor de detailhandel (nabijheidswinkel). Als u bewakingscamera’s hebt, moet u beginnen met het observeren van de stroom van uw klanten in uw winkel. Slechte verkoopresultaten zijn vaak te wijten aan problemen met de inrichting of met de interactie tussen werknemers (voor meer informatie, zie deze pagina voor een volledige beschrijving van het diagram hieronder).

Analyse van de klantervaring

Inzicht in het gedrag van de klanten betekent ook het identificeren van de verschillende interacties die deze hebben met uw bedrijf: voor, tijdens maar ook na de aankoop. Door deze verschillende stappen systematisch te detailleren, kunt u vaststellen waar het schoentje knelt. Dit wordt de klantervaringsanalyse genoemd.

Om u hierbij te helpen, hebben we een kader ontwikkeld dat de analyse vergemakkelijkt. Neem gerust contact met ons op om dit gratis te ontvangen.

Vraag om ons gratis analyse-instrument voor klantervaring te ontvangen